+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

ZAHVALNA SVETA MISA ZA 20.GODINA SVEĆENIČKE SLUŽBE ŽUPNIKA

Dodano : 01.07.2019

ZAHVALNA SVETA MISA ZA 20.GODINA SVEĆENIČKE SLUŽBE ŽUPNIKA 

U nedjelju 30. lipnja večernjom svetom misom župnik je zahvalio Bogu na 20 godina svećeničke službe. Uz slavljenika u koncelebraciji je bilo prisutno preko 20 svećenika, više časnih sestara koje su rodom iz župe Sveti Martin na Muri, dvadesetak ministranata i veliko mnoštvo vjernika.
Na misi je bio prisutan i načelnik Općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec i njegov zamjenik, gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak, predsjednik mjesnog odbora Hlapičina Dragutin Stojko, ravnateljica Osnovne škole Petra Novinščak, načelnik policijske postaje Mursko Središće Miljenko Vrbanec, državni  tajnik u Ministarstvu obrane general Zdravko Jakop i još neki iz društvenog života.
Pjevanje na misi su animirali zajedno stariji i mlađi pjevači, a na orguljama su se izmjenjivali Patrik Zamuda (voditelj zbora mladih) i Božidar Frančić (voditelj mješovitog zbora).
Propovijedao je vlč. Mladen Vidak koji je istaknuo izazove koji stoje pred svećenikom u današnje vrijeme, te naglasio što treba svećenika veseliti u svakidašenjm životu.
Pred kraj svete mise župniku su uputili čestitke predstavnici župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća, župnog karitasa, pjevača, Osnovne škole,   Općine, grada Mursko Središće, mladih, ministranata, vatrogasaca i obitelji.
Župnik je svima zahvalio i pozvao na molitvu za svećenike.
Poslije misnog slavlja bilo je kod župnog dvora prigodno druženje.

Misao vodilju  proslave 20. godina svećeništva župnik je uzeo Ps 37,5: “Prepusti Gospodinu putove svoje, u Njega se uzdaj i On će sve voditi.”

ŽUPNIK ZAHVALJUJE SVIMA NA SVAKOJ MOLITVI I PODRŠCI.
TAKOĐER HVALA SVIMA
KOJI STE NA BILO KOJI NAČIN POMOGLI U ORGANIZACIJI SAMOG SLAVLJA!

 

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...