+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

ZAHVALNA SVETA MISA ZA 20.GODINA SVEĆENIČKE SLUŽBE ŽUPNIKA

Dodano : 01.07.2019

ZAHVALNA SVETA MISA ZA 20.GODINA SVEĆENIČKE SLUŽBE ŽUPNIKA 

U nedjelju 30. lipnja večernjom svetom misom župnik je zahvalio Bogu na 20 godina svećeničke službe. Uz slavljenika u koncelebraciji je bilo prisutno preko 20 svećenika, više časnih sestara koje su rodom iz župe Sveti Martin na Muri, dvadesetak ministranata i veliko mnoštvo vjernika.
Na misi je bio prisutan i načelnik Općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec i njegov zamjenik, gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak, predsjednik mjesnog odbora Hlapičina Dragutin Stojko, ravnateljica Osnovne škole Petra Novinščak, načelnik policijske postaje Mursko Središće Miljenko Vrbanec, državni  tajnik u Ministarstvu obrane general Zdravko Jakop i još neki iz društvenog života.
Pjevanje na misi su animirali zajedno stariji i mlađi pjevači, a na orguljama su se izmjenjivali Patrik Zamuda (voditelj zbora mladih) i Božidar Frančić (voditelj mješovitog zbora).
Propovijedao je vlč. Mladen Vidak koji je istaknuo izazove koji stoje pred svećenikom u današnje vrijeme, te naglasio što treba svećenika veseliti u svakidašenjm životu.
Pred kraj svete mise župniku su uputili čestitke predstavnici župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća, župnog karitasa, pjevača, Osnovne škole,   Općine, grada Mursko Središće, mladih, ministranata, vatrogasaca i obitelji.
Župnik je svima zahvalio i pozvao na molitvu za svećenike.
Poslije misnog slavlja bilo je kod župnog dvora prigodno druženje.

Misao vodilju  proslave 20. godina svećeništva župnik je uzeo Ps 37,5: “Prepusti Gospodinu putove svoje, u Njega se uzdaj i On će sve voditi.”

ŽUPNIK ZAHVALJUJE SVIMA NA SVAKOJ MOLITVI I PODRŠCI.
TAKOĐER HVALA SVIMA
KOJI STE NA BILO KOJI NAČIN POMOGLI U ORGANIZACIJI SAMOG SLAVLJA!

 

Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...