+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

Zašto je porušeno stablo lipe kod ulaza u župni dvor ?

Dodano : 25.02.2022

Djelatnici HEP-a srušili su u sklopu održavanja prohodnosti električnih vodova staro i trulo drvo lipe kod ulaza u župni dvor koje je zbog svoga stanja bilo već i opasno, čime su preduhitrili možebitne posljedice i opasnosti koje je samo drvo predstavljalo, a da toga nismo bili ni svjesni.

S obzirom na visinu i položaj, rušenje je bilo moguće jedino na ovakav način, po segmentima i uz vozilo za rad na visini, čime se ovim putem zahvaljujemo djelatnicima HEP-a.

 

Drvo lipe je zbog svoje starosti iznutra trulo, a većina grana suha. Samo deblo je trulo, a krošnja bi mu sada, kad se grane rascvjetaju, stvarala veliko opterećenje, pa je postojala opasnost da se drvo samo, uslijed vjetra ili nekog nevremena sruši.

Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...