+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

Zašto je porušeno stablo lipe kod ulaza u župni dvor ?

Dodano : 25.02.2022

Djelatnici HEP-a srušili su u sklopu održavanja prohodnosti električnih vodova staro i trulo drvo lipe kod ulaza u župni dvor koje je zbog svoga stanja bilo već i opasno, čime su preduhitrili možebitne posljedice i opasnosti koje je samo drvo predstavljalo, a da toga nismo bili ni svjesni.

S obzirom na visinu i položaj, rušenje je bilo moguće jedino na ovakav način, po segmentima i uz vozilo za rad na visini, čime se ovim putem zahvaljujemo djelatnicima HEP-a.

 

Drvo lipe je zbog svoje starosti iznutra trulo, a većina grana suha. Samo deblo je trulo, a krošnja bi mu sada, kad se grane rascvjetaju, stvarala veliko opterećenje, pa je postojala opasnost da se drvo samo, uslijed vjetra ili nekog nevremena sruši.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...