+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

ŽUPLJANI IZ SVETOG MARTINA NA MURI POSJETILI ŽUPU I OPĆINU KALINOVAC

Dodano : 01.06.2022

Dana 30. svibnja 2022. crkvu sv. Luke i Općinu Kalinovac posjetio je dugogodišnji kalinovački župnik, preč. Mladen Gorupić koji je sada u službi u Svetom Martinu na Muri. Uz župljane i župne suradnike među gostima je bio i načelnik Općine Sveti Martin na Muri, Martin Srša. Goste je u župnoj crkvi sv. Luke evanđelista dočekao župnik Ivica Gladoić i općinski načelnik Darko Sobota.

Župnik Gladoić upoznao je goste s radom i djelovanjem župe, a načelnik Sobota razmijenio je iskustva s načelnikom iz Svetog Martina na Muri po pitanju poslovanja općine. Gosti su posjetili dovršenu školsko- sportsku dvoranu OŠ I.L. Croata te razgledali centar mjesta.

Druženje je prošlo u ugodnom društvu i razmjeni poklona, a općinski načelnik Darko Sobota primio je poziv općinskog načelnika iz Svetog Martina na Muri da zajedno sa svojim suradnicima posjeti tu međimursku općinu.

Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...