+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

ŽUPNO KLANJANJE I DAN ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Dodano : 10.10.2018

ŽUPNO KLANJANJE I DAN ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

U našoj župi 10. listopada redovito se održava godišnje župno klanjanje. Nakon jutarnje svete mise župnik je izložio Presveto te je započelo klanjanje koje je završilo prije večernje svete mise.
Ove godine središnje  misno slavlje u 11.00 sati  je predvodio vlč. Petar Repić, župnik u Zlatar Bistrici. Vlč. Petar od 1982. g. do 1986. g.  u našoj župi je bio kapelan. U propovijedi je naglasio važnost Kristove prisutnosti za naš svakidašnji život, ali i vrijednost našeg klanjanja Kristovoj prisutnosti, jer klanjajući se Bogu mi dobivamo više milosti, odnosno svoje srce činimo spremnijim da prihvati Božju milost.
U suradnji sa našom školom za vrijeme mise obilježen je i dan zahvalnosti za plodove zemlje. Djeca su prinosila darove i molila molitvu vjernika.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...