+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

ŽUPNO KLANJANJE I DAN ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Dodano : 10.10.2018

ŽUPNO KLANJANJE I DAN ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

U našoj župi 10. listopada redovito se održava godišnje župno klanjanje. Nakon jutarnje svete mise župnik je izložio Presveto te je započelo klanjanje koje je završilo prije večernje svete mise.
Ove godine središnje  misno slavlje u 11.00 sati  je predvodio vlč. Petar Repić, župnik u Zlatar Bistrici. Vlč. Petar od 1982. g. do 1986. g.  u našoj župi je bio kapelan. U propovijedi je naglasio važnost Kristove prisutnosti za naš svakidašnji život, ali i vrijednost našeg klanjanja Kristovoj prisutnosti, jer klanjajući se Bogu mi dobivamo više milosti, odnosno svoje srce činimo spremnijim da prihvati Božju milost.
U suradnji sa našom školom za vrijeme mise obilježen je i dan zahvalnosti za plodove zemlje. Djeca su prinosila darove i molila molitvu vjernika.

Pročitajte još

Tradicionalno otvorena sezona – blagoslovljena vozila i vozači

Tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak, već 20 godina zaredom, u Sveti Martin na Muri, na svečanu misu i blagoslov dolazi nam Oldtimer klub Međimurje; ove godine sudjelovali su i članovi iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Njemačke, kao i Kuburaško društvo “Prva...