+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

Susret mladih u Molvama te molitveni susret mladih iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije u Beltincima (Slovenija).

Dodano : 23.09.2022
1. Susret mladih Varaždinske biskupije u Molvama bit će u nedjelju, 2. listopada ove godine. Moto susreta bit će riječi iz Knjige proroka Izaije: “Vrijedan si i ja te ljubim.” (Iz 43, 4)
Susret će započeti u 15 sati molitvom u molvarskoj crkvi, uslijedit će kateheza i svjedočanstvo. Od 16.30 molit će se krunica i bit će prilika za svetu ispovijed. Središte susreta bit će misno slavlje, nakon kojega će uslijediti kratko euharistijsko klanjanje. Susret ćemo završiti prigodnim druženjem. Prijevoz mladih bit će organiziran autobusima. Polazak iz Čakovca bit će kod hotela Park u 13 sati, iz Varaždina iza katedrale u 13.30 sati te iz Koprivnice u 14 sati. (Bude li potrebno organizirat ćemo autobus od Pitomače prema Molvama.) Polazak iz Molvi najkasnije u 20 sati. Molim da se prijavite do srijede 28. rujna na mladi@biskupija-varazdinska.hr ili na 099/2173546.
2. Molitveni susret mladih uz Susret hrvatskih, slovenskih i mađarskih katolika održat će se 7. listopada ove godine u Beltincima (Slovenija). Polazak za mlade bit će u 18 sati iz Varaždina (možemo organizirati i jedan raniji bus iz Koprivnice). Program u Sloveniji započinje u 20 sati. Sastoji se od molitve Duhu Svetom, kateheze i klanjanja, a potom slijedi večera i druženje. Predviđeno je da mladi noće u Sloveniji i ostanu na glavnom danu susreta, u subotu 8. listopada. Noćenje će biti u obližnjoj župi Črensovci. Potrebno je ponijeti vreću za spavanje i podmetač. U Črensovcima će biti doručak i potom se vraćamo u Beltince. U subotu će program započeti u 9 sati za sve hodočasnike, u 10 sati bit će misno slavlje, a potom kulturno-umjetnički program.
Poslije će za mlade biti organiziran ručak. Poslije ručka posjetit ćemo marijansko svetište u Turnišču i polako krenuti prema Hrvatskoj. Planirani dolazak u Varaždin je do 17 sati. Prijave su do 1. listopada na mladi@biskupija-varazdinska.hr ili na 099/2173546. Ne zaboravite da je za prelazak granice potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...