+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

Susret mladih u Molvama te molitveni susret mladih iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije u Beltincima (Slovenija).

Dodano : 23.09.2022
1. Susret mladih Varaždinske biskupije u Molvama bit će u nedjelju, 2. listopada ove godine. Moto susreta bit će riječi iz Knjige proroka Izaije: “Vrijedan si i ja te ljubim.” (Iz 43, 4)
Susret će započeti u 15 sati molitvom u molvarskoj crkvi, uslijedit će kateheza i svjedočanstvo. Od 16.30 molit će se krunica i bit će prilika za svetu ispovijed. Središte susreta bit će misno slavlje, nakon kojega će uslijediti kratko euharistijsko klanjanje. Susret ćemo završiti prigodnim druženjem. Prijevoz mladih bit će organiziran autobusima. Polazak iz Čakovca bit će kod hotela Park u 13 sati, iz Varaždina iza katedrale u 13.30 sati te iz Koprivnice u 14 sati. (Bude li potrebno organizirat ćemo autobus od Pitomače prema Molvama.) Polazak iz Molvi najkasnije u 20 sati. Molim da se prijavite do srijede 28. rujna na mladi@biskupija-varazdinska.hr ili na 099/2173546.
2. Molitveni susret mladih uz Susret hrvatskih, slovenskih i mađarskih katolika održat će se 7. listopada ove godine u Beltincima (Slovenija). Polazak za mlade bit će u 18 sati iz Varaždina (možemo organizirati i jedan raniji bus iz Koprivnice). Program u Sloveniji započinje u 20 sati. Sastoji se od molitve Duhu Svetom, kateheze i klanjanja, a potom slijedi večera i druženje. Predviđeno je da mladi noće u Sloveniji i ostanu na glavnom danu susreta, u subotu 8. listopada. Noćenje će biti u obližnjoj župi Črensovci. Potrebno je ponijeti vreću za spavanje i podmetač. U Črensovcima će biti doručak i potom se vraćamo u Beltince. U subotu će program započeti u 9 sati za sve hodočasnike, u 10 sati bit će misno slavlje, a potom kulturno-umjetnički program.
Poslije će za mlade biti organiziran ručak. Poslije ručka posjetit ćemo marijansko svetište u Turnišču i polako krenuti prema Hrvatskoj. Planirani dolazak u Varaždin je do 17 sati. Prijave su do 1. listopada na mladi@biskupija-varazdinska.hr ili na 099/2173546. Ne zaboravite da je za prelazak granice potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...